Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Θέμα: Ο Σ. Κόκκαλης παραιτείται από το Δ.Σ. της Vodafone

Η Vodafone-Πάναφον A.E.E.T ανακοινώνει την παραίτηση του κου Σωκράτη Κόκκαλη από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, αξίωμα που κατείχε από τις 4/4/2001 και την αντικατάσταση του από τον κ. Emanuele Tournon.

Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης σφράγισε με την παρουσία του την δωδεκάχρονη ιστορία της εταιρείας. Με την ενεργό συμμετοχή του στη δημιουργία της Panafon στις αρχές της δεκαετίας του 1990, υπήρξε στην ουσία ο εμπνευστής του οράματος της έλευσης της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Η Panafon με τη σημαντική συμβολή και υποστήριξη του κου Σωκράτη Κόκκαλη αποτέλεσε ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα ανάπτυξης μιας εταιρείας στην ιστορία της Ελληνικής οικονομίας.

Αυτή η πορεία συνέβαλε ουσιαστικά στη περαιτέρω σύνδεση της Panafon με την οικογένεια και το όνομα της Vodafone, δίνοντάς της την ισχύ και τον δυναμισμό μιας σύγχρονης παγκόσμιας εταιρείας. Η πορεία του κου Σωκράτη Κόκκαλη στην εταιρεία ξεκίνησε στις 11/5/1992 όταν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έως την 1/10/1992. Στη συνέχεια διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. και στις 4/4/2001, εκλέγεται εκ νέου πρόεδρος του Δ.Σ.

Μετά την παραίτηση του κου Σωκράτη Κόκκαλη, καθήκοντα νέου πρόεδρου στο Δ.Σ της εταιρείας αναλαμβάνει ο κ. Emanuele Tournon. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Vodafone-Πάναφον A.E.E.T έκανε δεκτή τη παραίτηση του κου Iain Craig από την θέση του ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ, ενώ παράλληλα εκλέγονται ως εκτελεστικά μέλη οι κ.κ. Σωκράτης Κομινάκης και Χαράλαμπος Μαζαράκης.

Μετά τις παραπάνω αλλαγές η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας διαμορφώνεται ως εξής: Emanuele Tournon Πρόεδρος Δ.Σ. - μη εκτελεστικό μέλος Γεώργιος Κορωνιάς Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος - εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. Vittorio Colao Mη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. Pietro Guindani Mη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. Timothy James Harrabin Mη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. Σωκράτης Κομινάκης Εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. Χαράλαμπος Μαζαράκης Εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. Δημήτρης Χατζηγρηγοριάδης Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. Το Δ.Σ. της εταιρείας ευχαριστεί τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη για την πολύτιμη συνεισφορά του στη δημιουργία, εδραίωση και ανάπτυξη της Vodafone Panafon A.E.E.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια: